Yogatherapie Praktijk & Trauma Yoga


Zeverenkerkstraat 7 9800 Deinze
+32472652818 Klik om te bellen

Over Yogatherapie Praktijk & Trauma Yoga

Waarom is Yogatherapie Praktijk & Trauma Yoga de beste keuze voor jou?

Luister, je lichaam probeert je iets te vertellen.

Hallo, ik ben Julie en bezieler van Yogatherapie Praktijk in Gent en Deinze. 

Praktijk Gent
Dinsdag & Donderdag

Saam.gent
Hagelandkaai 40
9000 Gent

Praktijk Deinze
Maandag, Woendag & Vrijdag

Zeverenkerkstraat 7
9800 Deinze

Ik creëer een veilige plek waar de focus op het therapeutische aspect van yoga ligt.

We slaan emoties op in ons lichaam en dit heeft een invloed op ons autonoom zenuwstelsel. Ik richt mij in yogatherapie specifiek op angst, dissociatie, onverklaarbare lichamelijke klachten en vermoeidheid.

Aan de hand van meditatie, ademhaling en lichamelijke beweging leggen we de focus op herstel en creëren we een setting waar voelen en veiligheid de belangrijkste plek krijgen. Ik doe dit aan de hand van 1-op-1 sessies en help je terug voeling te laten krijgen met jezelf en je lichaam.

Ik heb yoga altijd als een vorm van heling gezien en dat wil ik ook volledig tot uiting brengen. Ik werk aan de hand van een biopsychosociaal - Spiritueel model zodoende kan ik rekening houden met jouw als persoon in haar volledigheid. 

Ik school me bij in yogatherapie aan The Yogatherapy Institute onder toezicht van International Association of Yoga Therapists (IAYT) en in Trauma Informed Yoga aan de afdeling Trauma Center trauma sensitive yoga bij het Center for Trauma and Embodiment (CFTE) in Boston. Daarnaast genoot ik opleidingen in Yoga Nidra, Facia Yoga, Hypnotherapie, Yin Yoga, Somatische Ademhaling, Ashtanga Vinyasa en Post-Natale Yoga aan Birthlight. Ik ben een gecertificeerd 200h Experienced Registered Yoga Teacher (E-RYT) en Continuing Education Provider Yoga Alliance (YACEP) bij Yoga Alliance.

Meer over Yogatherapie Praktijk & Trauma Yoga:

Mijn missie:

Vrouwen vrij te laten leven.

Vrij van angst, paniekaanvallen, extreme vermoeidheid, dissociatie en onverklaarbare lichamelijke klachten.

Dit doe ik aan de hand van yogatherapie en TIY om eindelijk meer zelfvertrouwen, zelfkennis, rust, energie, focus en veiligheid te krijgen.

De missie wordt ondersteund door volgende kernwaarden;

Veiligheid, vrijheid en liefde.

Wat kan Yogatherapie Praktijk & Trauma Yoga je bieden?

Ik bied een Yogatherapie Traject aan.

Hoe werkt dit?

Praktisch

Ik werk aan de hand reeksen waarin je recht hebt op een intake gesprek, 5 sessies en een opvolg gesprek. Dit doe ik omdat je minimum 5 sessies nodig hebt om voeling te krijgen met de therapie. Afhankelijk van jouw noden kan het zijn dat je misschien meer of minder sessies nodig hebt. In het begin werken we standaard op weekbasis.

Stap 1: verkennend gesprek

Dit verkennend gesprek is specifiek bedoeld voor wie ondersteuning zoekt. Zo weet jij wat je kan verwachten en kom ik meer te weten over jouw noden. Samen gaan we na hoe we kunnen samenwerken in een therapeutische setting. Dit verkennend gesprek is geen volwaardige sessie yogatherapie, maar een vrijblijvend initiërend gesprek van 30- 60 min.

Via deze link kan je inboeken (copy/past):
https://calendly.com/yogatherapiepraktijk/verkennendgesprek

Stap 2: 5 sessies

In de eerste sessie gaan we samen kijken hoe je beweegt om daarna daarop verder te bouwen. Je krijgt een werk- en leerboekje voor onze sessies samen. Daarnaast krijg je toegang tot een trello board waarin alles digitaal terug te vinden is en dat zorgt voor meer transparantie. Mogelijk oefeningen, huiswerk of zaken uit de les zijn daar terug te vinden. Binnenkort komt er ook een online databank voor nog meer ondersteuning.

Stap 3: opvolg gesprek of 5 sessies bij

Op het einde van de laatste sessies doen we een evaluatie om te kijken of je verder wil gaan. Dan kan je sessies bijboeken of even tijd tussenlaten en een opvolg gesprek inplannen.

Wie gingen je voor?

Enkele getuigenissen:

"Julie is onverwacht op mijn pad gekomen en heb hier geen seconde spijt van gehad. Ik heb een healing traject gevolgd en op korte tijd heb ik al een enorme evolutie doorstaan in mijn denken en doen. Ik ervaarde in het begin van de sessies heel veel onrust in mijn hoofd en daar ben ik nu vanaf. Ze heeft me geleerd te ademen, dingen anders te bekijken en vooral van mezelf te houden. De lessen zijn een enorme verrijking geweest en kijk uit naar verdere begeleiding en yogasessies. Ze is een echte aanrader voor mensen die even overweldigd zijn door de wereld of die willen omgaan met angsten. Julie, bedankt voor de ondersteuning die ik kreeg, de warme babbels en de rustgevende oefeningen. Ik kijk uit naar meer van dit! Je bent een echte pro! Groetjes, An-Sofie"

"Ik heb Julie leren kennen via een try out en sindsdien ben ik fan van haar lessen. Yoga met Julie is geweldig. Ze legt de oefeningen zeer goed uit, niets is te veel gevraagd. Ze heeft aandacht voor iedereen.. Na een sessie met Julie ga ik altijd heel tevreden en zen naar huis. Dank je wel Julie! - Laila"

"Julie, tijdens mijn zoektocht naar heling voor mijn lichaam kwam ik toevallig bij jou terecht, reeds zeer snel bleek dat ik niet alleen ‘fysieke’ vooral ook ‘psychische’ rust nodig had. Heel hard bedankt om mij dat te helpen ontdekken, om voor mij een veilige omgeving te creëren om te leren loslaten en om mij op een zachte manier te bewijzen - dat ondanks mijn vooroordelen en scepticisme dat yoga mijn ding niet zou zijn - dat yoga wel een manier is om mij op weg te helpen naar ontspanning, tevredenheid en uiteindelijk minder pijn. Veerle D."

"Na meermaals de term 'uibehandeld' en therapie immuun te hebben gehoord, had ik vandaag mijn eerste yoga therapie sessie bij Julie en heb de laatste jaren nooit eerder zoveel rust en veiligheid gevoeld als nu. - Lieze"

"Julie is een top onderneemster en ook een heel lieve yoga lerares, het is altijd een ideale momentje om opnieuw tot rust te komen na een drukke werkdag."

Foto's

Yogatherapie Praktijk & Trauma Yoga in het kort

Diensten

Meditatie
Mindfulness
Online Yoga
Opleidingen
Trauma Sensitieve Yoga, Postnatale yoga
Workshops en arrangementen
Yoga-opleidingen
Yogalessen
Yogalessen op aanvraag/maat
Yogatherapie

Therapieën

Individuele gesprekstherapie
Yoga therapie

Onze locatie

Yogatherapie Praktijk & Trauma Yoga


Zeverenkerkstraat 7 9800 Deinze
+32472652818 Klik om te bellen