Iyengar Yogastudio De Rozentuin


Krabbenijkstraat 34 9520 Sint-Lievens-Houtem
0496 059417 Klik om te bellen

Over Iyengar Yogastudio De Rozentuin

Waarom is Iyengar Yogastudio De Rozentuin de beste keuze voor jou?

Yogastudio de Rozentuin is een Iyengar yogastudio in het centrum van Sint-Lievens-Houtem. Iyengar yoga is klassieke yoga die naar aloude Indische traditie de acht paden volgt om het leven ten volle en volledig te (leren) leven. De Iyengar-methode werd ontwikkeld door B.K.S Iyengar (1918-2014) en onderscheidt zich door de zoektocht naar precisie bij de uitvoering van de asana's. Om het lichaam te ondersteunen wordt er af en toe gewerkt met hulpmiddelen zoals blokken, riemen, dekens, stoelen etc. Alle lichaamshoudingen komen aan bod, inclusief herstellende houdingen. De lessen zijn dynamisch en worden in een logische sequens opgebouwd. Het statische of het langer aanhouden van de asana’s (lichaamshoudingen) komt vanzelf naarmate de geest klaar is om naar binnen te kijken en daar in een stille mediterende conditie komt. Regelmatig is er meer aandacht voor pranayama (ademhalingsoefeningen). Eigen aan Iyengar yoga is ook de strenge lerarenopleiding. Je mag jezelf pas “Iyengar yoga docent(e)” noemen na een intensieve basisopleiding van drie jaar. Deze omvat naast de grondige studie van de asana's ook een degelijke cursus anatomie en filosofie. Daarna moet je je elk jaar voor een jury verantwoorden en kan je nog verdere studies aangaan en nog 6 hogere niveaus behalen. Door deze grondigheid staat Iyengar yoga bekend voor haar verregaande therapeutische waarden.

Meer over Iyengar Yogastudio De Rozentuin:

Je krijgt les volgens het systeem van BKS Iyengar. Vanuit het systematisch onderzoeken en ontdekken van de basisbewegingen leer je vanuit het lichaam houdingen en acties begrijpen en uitvoeren. Vanuit ervaren en observeren zoeken we naar ruimte en meer bewustzijn. Hoofd, hart en lichaam brengen we dichter bij elkaar. Herstellende houdingen zorgen voor een balans tussen actief en passief waardoor de lessen verkwikkend en verfrissend zijn. Waarom yoga beoefenen? Yoga is een zoektocht naar evenwichten en - uiteindelijk - ware, ultieme vrijheid. Dit betekent zowel leren aanvaarden en rekening houden met wie en wat we zijn, als de bewuste keuze om binnen die condities maximaal te ontwikkelen en bewust te worden. De yogabeoefenaar draagt daarom zorg voor zijn of haar lichaam en gezondheid vanuit de idee dat ons lichaam het huis, de tempel is van onze ziel. Dankzij de Iyengar methode kan in principe iedereen de weldaden van de asana's ervaren. Sowieso gaan we voor uitlijning, inzicht en een goed begrip van de houdingen. Dit betekent zowel leren aanvaarden en rekening houden met wie en wat we zijn, als de bewuste keuze om binnen die condities te ontwikkelen. Het is een zoektocht naar evenwichten en - uiteindelijk - ware, ultieme vrijheid.

Wat kan Iyengar Yogastudio De Rozentuin je bieden?

Je krijgt les van een gecertificeerde Iyengar yogalerares. Kwaliteit en een individuele aanpak staan centraal. Elke sadhaka (leerling) krijgt maximaal aandacht. Iyengar yoga wordt wereldwijd gewaardeerd en hoog aangeslagen. Het is een kwaliteitsgarantie. Wie de Iyengar yoga leerde kennen, gaat actief op zoek naar studio’s waar deze yoga onderwezen wordt door gecertificeerde leraren (www.iyengaryoga.be). Iyengar yoga wordt ook zeer geapprecieerd en gepromoot door wie bezig is met lichaamswerk, zowel door therapeuten en kinesisten als door dansers en sporters. Soefi-dichter Djelal al-din Rumi (1207 - 1273) zei het met volgende woorden: “Ga voorbij de vormen van de dag en je ontdekt rozentuin na rozentuin”.

Wie gingen je voor?

Yogastudio De Rozentuin is een yogastudio in het centrum van Sint-Lievens-Houtem. Je krijgt les in groepjes van maximum 8 mensen. Er zijn lessen voor beginnende yogi, voor yogi met al wat meer ervaring, voor 50+ers, zachte, herstellende yoga. Matten, dekens, bolsters, stoelen zijn in de studio aanwezig. Contact: Christine Braet, Krabbenijkstraat 34 - 9520 Sint-Lievens-Houtem - 0496 059417 - christine.braet@hotmail.be - www.yogastudioderozentuin.com

Diensten

Yogalessen
Yogalessen op aanvraag/maat
Yogatherapie
Zwangerschapsyoga

Onze locatie

Logo Iyengar Yogastudio De Rozentuin

Iyengar Yogastudio De Rozentuin

Iyengar Yogastudio De Rozentuin


Krabbenijkstraat 34 9520 Sint-Lievens-Houtem
0496 059417 Klik om te bellen