Esther Moorthamer


Geemstraat 28/2 9220 Hamme
0470 83 21 35 Klik om te bellen

Over Esther Moorthamer

Mijn naam is Esther Moorthamer. Ik ben voedingscoach, herborist, zumbadocent en yogadocent. Samengevat help ik mensen in de weg naar een gezondere geest in een gezond lichaam. 

Ik ben gespecialiseerd in YIN YOGA, kinderyoga en zwangerschapsyoga. YIn is 1 van mijn persoonlijke favorieten binnen de yoga. 

Yin yoga is een combinatie van stretch van het lichaam en tot rust brengen van de geest. Bij yin yoga stretchen we langzaam, we blijven enkele minuten in 1 houding, helemaal ontspannen. Zo lijkt het uitwendig alsof we enkel ontspannen maar inwendig gebeuren er allerlei processen. We stretchen tot in het bindweefsel, Yin yoga is de enige yogavorm waarbij we het bindweefsel gaan stimuleren. Dit zorgt voor een soepel lichaam, soepele en gehydrateerde gewrichten. Door de tijd te nemen om in een houding te blijven, gaan we ook onze geest even helemaal ontspannen. Je komt heel dicht bij jezelf, komt volledig tot rust en ontdekt je eigen knelpunten en aandachtspunten. 

Yin is zoals mediteren in een yoga houding. 

De kinderyoga gaat er iets anders aan toe. Dit is een combinatie van spel, plezier, knutselen, yoga (uiteraard), ademhalingsspelletjes,... 

Kinderen worden zicht bewust van zichzelf en de andere rondom hen. Er moet niks, maar alles kan. Ze leren hun eigen grenzen ontdekken en ook aangeven. Ze krijgen zelfvertrouwen, een veilig gevoel, en hun lichaam wordt soepel en sterker. 

We werken vaak rond een thema dat op het moment speelt, ook wordt er rond de chakra's gewerkt, ...De wereld van de kinderen wordt verruimd. 

Zwangerschapsyoga is een prachtige vorm van yoga om het lichaam van de mama en het kindje soepel te houden. De houdingen zijn aangepast een de zwangerschap. Het lichaam van de mama wordt klaargemaakt voor de bevalling, er wordt gewerkt rond ademhaling, ... zodat de bevalling aangenamer en bewuster beleefd kan worden. 

Ik vind het fijn om mensen ( volwassenen, senioren en kinderen) te ondersteunen in de weg naar een gelukkiger en gezonder leven. 

Gezond energiek gelukkig

Foto's

Yin yoga

Diensten

Aromatherapie
Kinderyoga
Yogalessen
Zwangerschapsyoga

Onze locatie

Esther Moorthamer


Geemstraat 28/2 9220 Hamme
0470 83 21 35 Klik om te bellen