De Yogapsycholoog


Rue de Gaët, 52 52 1320 Bevekom
+32496574106 Klik om te bellen

Over De Yogapsycholoog

Waarom is De Yogapsycholoog de beste keuze voor jou?

Yogatherapie past de yogische leer en oefeningen toe in een therapeutische context om het zelfbewustzijn te vergroten en iemands energie in de richting van gewenste doelen te brengen. Er is een enorme groei van wetenschappelijk onderzoek naar de vele praktijken van yoga in de laatste 30 jaar, wat heeft bijgedragen aan een acceptatie van de waarde ervan als een therapeutische discipline. Therapeutische yoga wordt meer en meer een essentieel onderdeel van medische revalidatie, complementaire en alternatieve geneeskunde en programma’s voor welzijn en zelfontplooiing. Yogatherapie is geen klassieke psychotherapie met veel praten en eindeloos graven in het verleden. Het lichaamswerk is de basis: we nemen het verleden alleen als een soort ijkpunt en context en kijken dan naar wat er zich nu manifesteert in je mind en lichaam en gaan daarmee aan de slag. Dat betekent dat ik eerst inzicht krijg in je klachten of vragen aan de hand van een intake-gesprek, en dat we daarna de therapie starten.

Meer over De Yogapsycholoog:

Je hoeft geen enkele yoga-ervaring te hebben om te starten met yogatherapie, de oefeningen zijn uiterst laagdrempelig. Ook is het niet nodig dat je lenig of fit bent! De therapie kan je het best vergelijken met een voorschrift bij de dokter: er wordt een therapie voorgeschreven die je thuis doet gedurende een bepaalde periode. Ik heb geen magische oplossingen, maar kan je wel helpen op weg naar genezing. Je doet dus veel zelf, wat op zich erg bekrachtigend is. We ontmoeten mekaar regelmatig – hoe vaak, dat overleggen we samen. In die sessies praten we, maar doen we ook oefeningen afgestemd op jouw klachten. Na die eerste periode evalueren we de vooruitgang en bespreken we het vervolg – indien nodig. De duur van een traject hangt af van je problematiek en je eigen specifieke situatie. Ik hou niet star vast aan één therapeutische ‘school’. In de therapie gebruiken we elementen uit: Kundalini Yoga en Meditatie Yin & Restorative Yoga Acceptance- en Commitment-therapie (ACT) Wholebody Focussing Mindfulness EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) Somatic Experiencing ™ volgens Peter Levine (Emotioneel) (Reichiaans) Lichaamswerk Traumasensitieve Yoga Trauma & Stress Release (TRE™) Cognitieve gedragstherapie Neuro-Affectieve Relatie Modelling (NARM™) Chakrapsychologie Postieve psychologie Maar mijn intuïtie speelt ook een rol. Mijn doel is jouw zelfgenezend vermogen te helpen activeren. Niet-oordelend en compassievol, maar ook direct en no-nonsense, zo kan je mijn stijl omschrijven.

Wat kan De Yogapsycholoog je bieden?

Je moet geen enkele yoga-ervaring hebben. Lenig of fit zijn is niet belangrijk. We werken met het lichaam, maar alle oefeningen zijn zeer laagdrempelig. Je kan bij mij terecht bij Levensvragen en doelloosheid Stress en burnout Niet (meer) kunnen ontspannen Angstgevoelens en angststoornissen Trauma Depressie en stemmingsstoornissen Verslaving Eetproblemen Slaapproblemen Chronische vermoeidheid – CVS Chronische pijn en neuropatische pijn ADHD en aandachtsproblemen Spirituele counseling en vragen rond zingeving

De Yogapsycholoog in het kort

Diensten

Cursussen
Kinderyoga
Lessen
Meditatie
Mindfulness
Online Yoga
Opleidingen
Proeflessen
Workshops en arrangementen
Yogalessen
Yogalessen op aanvraag/maat
Yogatherapie

Therapieën

Individuele gesprekstherapie
Relaxatietherapie
Traumatherapie
Yoga therapie

Onze locatie

De Yogapsycholoog


Rue de Gaët, 52 52 1320 Bevekom
+32496574106 Klik om te bellen