sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen

Dharmahart Yoga

Waarom is Dharmahart Yoga de beste keuze voor jou?

Zelf de regie over je eigen leven terugpakken. Leer wat jij kunt doen om geen slachtoffer van je eigen verhaal meer te zijn. Jouw probleem, jouw beleving, jouw oplossing. Ik help je doorheen de wirwar van aanwijzingen die jij met je lichaam en je taal laat zien en horen. Esther Verwoord werkt al meer dan 20 jaar als yoga therapeute en heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het onderwerp trauma. Haar aanpak is uniek in het samenbrengen van lichaam en geest door gebruik van yoga en speciale technieken om trauma te verwerken zonder opnieuw je verhaal te moeten vertellen (MatriXmethode van Ingrid Stoop). Deze combinatie geeft snel blijvende resultaten. Zowel yoga als de MatriX zijn methodes die door jezelf toegepast kunnen worden. Je neemt ze mee voor de rest van je leven, als extra gereedschap om sterk en gerust door het leven te stappen. Je krijgt inzicht in de werking van jouw hersenen, waarom je ergens op vastloopt en hoe je diezelfde hersenen kunt gebruiken om je beleving helemaal te veranderen (te neutraliseren). Eigen regie is de belangrijkste pijler: jouw beleving, jouw oplossingen! Ik help je daarbij.

Meer over Dharmahart Yoga:

Esther werkt samen met Bart Vanderbruggen: levenscoach, shiatsu therapeut, adem- en stress specialist. Bart leest jouw lichaam zoals het vertelt. In jouw lichaam ligt alles opgeslagen wat je tot nu toe hebt meegemaakt. Je bent je er niet bewust van maar je lichaam spreekt op een ander niveau dan jij. Wil je weten wat jouw lichaam vertelt? Een bezoek aan Bart bevrijdt je van de fysieke en geestelijke blokkades en geeft je inzicht in je de werkpunten, om je eigen gezondheid over de hele lijn te verbeteren en te behouden. Samen geven Bart en Esther lezingen, workshops en lessen die jou toegang geven tot het beleven van jouw eigen permanente gezondheid. Het hoeft voor jou geen yoga te zijn, misschien is het vechten en spelen, of dansen, of massage, of meditatie, koken of tuinieren? In alle disciplines van het leven passen Bart en Esther steeds dezelfde natuurlijke principes toe die voor alles gelden, in het groot en in het klein. Hoe natuurlijker een systeem voor je werkt, hoe minder je erover hoeft na te denken. Het gebeurt als het ware vanzelf!

Wat kan Dharmahart Yoga je bieden?

Onze diensten zijn toegankelijk voor iedereen die aan zichzelf wil werken. Je kunt ze in groep doen (laagdrempelig) of helemaal op persoonlijke maat (intensiever). Elke manier van werken geeft resultaten maar uiteindelijk is het altijd je eigen inbreng die doorslaggevend is. Zoals gezegd: eigen regie. We werken op aanvraag in bedrijven, in groep en individueel. De individuele sessies gaan door in Testelt in ons praktijkhuis en in Diest op locatie (Praktijk In Harmonie).

Wie gingen je voor?

Onze klanten komen van overal. Gestudeerde en ongestudeerde mensen. Jong en oud. In een rolstoel of topsporter. Iedereen loopt wel eens vast en heeft een beetje ondersteuning nodig. Soms is dat met 1 bezoek al duidelijk, soms maken we samen een plan over een langere periode. Burn-out klachten, depressie, eenzaamheid, levensvragen, omgaan met tegenslag en ziekte, verslaving, complexe trauma etc. Wat klanten over het algemeen zeer waarderen is de onversneden aandacht die er voor hen is en de hoge mate van gevoeligheid voor dat wat er niet gezegd wordt. Elke sessie geeft onverwachte inzichten. Dat kun je niet vaak van een bezoek aan de huisarts, psycholoog of andere hulpverlener zeggen. Wat vaak opgemerkt wordt is dat klanten het gevoel hebben zelf hun aandeel in de oplossing te hebben gecreëerd. En dat is ook zo! Jij hebt namelijk alles al in huis. Wij trachten enkel het bewustzijn en de ruimte ervoor te vergroten zodat het licht er op dat moment doorheen kan schijnen.


Foto's van Dharmahart YogaDharmahart Yoga in het kort

Diensten

 • Cursussen
 • lessen
 • Massages & Reiki
 • Meditatie
 • Proeflessen
 • shiatsu
 • Workshops en arrangementen
 • Yogalessen
 • yogalessen op aanvraag/maat
 • Zwangerschapsyoga
 • Trauma Sensitieve Yoga

Therapie├źn

 • Individuele gesprekstherapie
 • Relatietherapie