sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Artikelen over yoga

Kinderyoga

Onze kinderen moeten steeds meer met stress kunnen omgaan. Ze moeten presteren op school, tijdens het sporten en bij uitvoeren van andere hobby's. Er is vaak geen ruimte meer om kind te zijn, te spelen en te ravotten. Deze tekortkomingen uiten zich vaak in een teruggetrokken houding, een teveel aan energie, verzet tegen ouders of leraren, moeilijke sociale contacten en soms zelfs agressiviteit. ...

Lees meer >>

Op 3 augustus 2017

Hatha Yoga

Wil je yoga als zachte of intensieve fitnesstraining  als therapievorm, ethische levensstijl, als spirituele ervaring of - last but not least - als bron van ontspanning en plezier beoefenen? Er zijn veel manieren om yoga te benaderen en veel redenen om onmiddellijk met yoga te beginnen. Het is voor iedereen, kan overal, op elk moment en op elke leeftijd. Yoga helpt onszelf te verkennen en te ...

Lees meer >>

Op 3 augustus 2017

Ademhaling: een kijk op het fysiologisch en energetisch aspect.

De ademhaling staat centraal in yogahoudingen (en yogamassage). Fysiologisch betekend dit inademen door de neus (actief) en uitademen door de neus (passief). Dit is de beste manier van ademen, ook voor sporters om virussen, bacteriën, stress, hyperventilatie en andere ademhalingsproblemen te vermijden. Het lichaam krijgt de tijd om de ganse weg af te leggen tot in de kleine longblaasjes. ...

Lees meer >>

Op 26 juli 2017

Massage: de oudste vorm van genezing

De eerste handeling die gebeurd nadat je gekwetst bent is wrijven over de pijnlijke plaats. Dit is een natuurlijke reactie een geeft de hersenen een prikkel waardoor de pijn onmiddellijk verminderd of verdwijnt. Deze vorm van genezing of healing bestaat al zo lang de mens leeft. Hier wordt de Oosterse Yogamassage en Westerse, ook wel bekend als Zweedse massage toegelicht. Thaise of Yogamassage ...

Lees meer >>

Op 26 juli 2017

Hormoon yoga voor vrouwen

Een natuurlijke methode voor een hormonale balans. Helpt bij overgangsklachten, onregelmatige cyclus, pms, of zwangerschapswens. Hormoon Yoga Therapie werd ontwikkeld door Dinah Rodrigues. Deze Braziliaanse yogatherapeute bestudeerde jarenlang verschillende yogavormen en aanverwante technieken. Zo kwam ze tot deze reeks hormoon yoga, die ze sinds 1992 onderwijst. Nog altijd, op haar 87ste ...

Lees meer >>

Op 8 april 2015